Pendaftaran Dan Kemaskini BR1M 2014 Dibuka Secara Online Sekarang

 

Sudahkan anda mendaftar atau mengemaskini maklumat peribadi anda untuk Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) ?

Sekiranya belum lagi, anda boleh berbuat demikian secara online di www.hasil.gov.my [ KLIK ] atau terus ke laman web ebr1m.hasil.gov.my [ KLIK ]

Pendaftaran dan pengemaskinian dibuka pada Isnin, 23 Disember 2013 dan pembayaran BR1M akan bermula pada Februari 2014.

Syarat kelayakan permohonan BR1M 2014:

(i) Warganegara Malaysia

(ii) Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada isi rumah / ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar
bulanan isi rumah RM4,000 dan ke bawah

(iii) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM4,000 dan ke bawah

(iv) Bujang yang berumur 21 tahun dan ke atas dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah

Sila kemukakan salinan:

(i) MyKad bagi pemohon; dan

(ii) MyKad/MyPR/Pasport bagi suami / isteri (jika berkenaan)

* Semakan kelayakan dengan agensi / sumber lain adalah tertakluk pada ketetapan Kementerian Kewangan Malaysia

* Penerima Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) tidak layak memohon BR1M 2014

** NOTA

1. PERMOHONAN BARU – Bagi pemohon yang pertama kali memohon BR1M dan juga bagi pemohon BR1M 1.0 dan 2.0 yang tidak layak.

2. KEMAS KINI PERMOHONAN BR1M 2.0 – Bagi penerima BR1M 2.0 mengemaskini maklumat selain daripada Status Perkahwinan dan Maklumat Isi Rumah.

Bagi pindaan Status Perkahwinan atau Maklumat Ahli Isi Rumah, sila hantar borang permohonan ke Cawangan LHDNM yang berhampiran.

Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut anda boleh menghubungi nombor talian 1-800-88-2716

 

NOTA: KEPADA WARGA FELDA YANG MEMPUNYAI PERKONGSIAN, LUAHAN, PENDAPAT DAN CADANGAN UNTUK DIMUATKAN DIDALAM FeldaVoice BOLEH HUBUNGI EDITOR MELALUI EMAIL DI editor.feldavoice@gmail.com

 

 

58 thoughts on “Pendaftaran Dan Kemaskini BR1M 2014 Dibuka Secara Online Sekarang

  • December 31, 2013 at 11:16 am
    Permalink

    Saya nk tnya ayah sye bru mnggl kena isi borng blik ke online pnya x lh ke?

    Reply
    • December 31, 2013 at 7:10 pm
      Permalink

      Salam Norliana, sila semak di LHDN yang terdekat, Terima kasih.

      Reply
  • December 31, 2013 at 4:08 pm
    Permalink

    saya inginkan kepastian..saya sudah mendirikan rumahtangga tahun ini.jadi adakah perlu saya menghantar borang untuk kemaskini status perkahwinan saya itu?atau status perkahwinan saya dan suami automatic akan update?terima kasih..

    Reply
    • December 31, 2013 at 7:10 pm
      Permalink

      Salam Nor Azian, sila semak di LHDN terdekat. Terima kasih.

      Reply
  • January 1, 2014 at 11:46 am
    Permalink

    macamana nak kemaskini dalam talian?

    Reply
    • January 2, 2014 at 3:13 pm
      Permalink

      Salam, sila klik pada pautan yang disertakan. Jika tiada kemaskini yang berkaitan yang ingin anda kemaskini, sila ke cawangan LHDN yang berdekatan dengan tempat anda.. Terima kasih.

      Reply
  • January 1, 2014 at 12:08 pm
    Permalink

    cara nak kemaskini borang BR1M

    Reply
  • January 1, 2014 at 1:04 pm
    Permalink

    salam sejahtera..

    saya ingin bertanya mengenai BR1M 2014, untuk pindaan Status Perkahwinan borang permohonan nak dapatkan kat mana kalau nak isi on-line je? tq :):):)

    Reply
    • January 2, 2014 at 3:12 pm
      Permalink

      Salam, sila rujuk di cawangan LHDN berdekatan anda. Terima kasih.

      Reply
  • January 1, 2014 at 2:00 pm
    Permalink

    Cm mane nk update alamar ?? Sy da pindah umah ..

    Reply
    • January 2, 2014 at 3:12 pm
      Permalink

      Sila rujuk di cawangan LHDN yang berdekatan. Terima kasih.

      Reply
  • January 1, 2014 at 2:47 pm
    Permalink

    kemaskini

    Reply
  • January 1, 2014 at 9:08 pm
    Permalink

    Good

    Reply
  • January 2, 2014 at 2:27 am
    Permalink

    Pls send me result of my BR1M year 2014

    Reply
    • January 2, 2014 at 3:11 pm
      Permalink

      Salam, please contact the nearby LHDN Branch. TQ

      Reply
  • January 2, 2014 at 10:09 am
    Permalink

    Love u br1m

    Reply
  • January 2, 2014 at 8:02 pm
    Permalink

    81200,Tampoi,JB

    Reply
  • January 3, 2014 at 3:50 pm
    Permalink

    alamat & setus sama

    Reply
  • January 4, 2014 at 10:19 am
    Permalink

    Kemaskini br1m

    Reply
  • January 6, 2014 at 11:38 am
    Permalink

    Saya nak kemaskini borang BR1M

    Reply
  • January 6, 2014 at 8:57 pm
    Permalink

    nak tukar alamat

    Reply
  • January 8, 2014 at 9:15 am
    Permalink

    kalau tak ada akaun bank boleh tak memohon?

    Reply
  • January 8, 2014 at 4:45 pm
    Permalink

    saya mohon untuk kemaskini status permohonan.

    Reply
  • January 9, 2014 at 9:09 am
    Permalink

    kemaskini br1m

    Reply
  • January 9, 2014 at 9:10 am
    Permalink

    kemaskini

    Reply
    • January 9, 2014 at 7:44 pm
      Permalink

      Salam, sila KLIK pada pautan yang diberikan didalam artikel ini. Terima kasih.

      Reply
  • January 9, 2014 at 8:26 pm
    Permalink

    pasal akaun bank tu, blh x kalau guna akaun isteri@suami…

    Reply
    • January 10, 2014 at 6:43 am
      Permalink

      Salam, sila hubungi cawangan LHDN berdekatan… TQ.

      Reply
  • January 9, 2014 at 9:15 pm
    Permalink

    KEMASKINI

    Reply
  • January 9, 2014 at 9:23 pm
    Permalink

    Kemaskini BR1M 2014

    Reply
  • January 22, 2014 at 4:39 pm
    Permalink

    igin kemaskini br1m

    Reply
  • January 22, 2014 at 4:40 pm
    Permalink

    igin borang kemaskini

    Reply
  • January 23, 2014 at 9:36 am
    Permalink

    nak update br1m

    Reply
  • January 24, 2014 at 12:38 pm
    Permalink

    Nak kemaskini on line tak boleh.

    Reply
  • February 8, 2014 at 11:32 am
    Permalink

    kemaskini br1m

    Reply
  • February 11, 2014 at 2:36 am
    Permalink

    salam’mualaikom.. sya nk tnya, mak sya bru saja meningal. tahun lepas dia dpat, sya pn dpat. sya dgn mak sya tinggal serumah,kami berdua saja. apa yang sya patut lakukan?

    Reply
    • February 11, 2014 at 6:21 pm
      Permalink

      Wsalam.. sila berhubung dengan pejabat LHDN berdekatan anda. Terima Kasih..

      Reply
  • February 21, 2014 at 1:31 pm
    Permalink

    KEMAS KINI BRIM 3.0

    Reply
  • February 21, 2014 at 1:32 pm
    Permalink

    KEMAS KINI EBR1M 3.0

    Reply
  • February 21, 2014 at 1:37 pm
    Permalink

    Kemas kini

    Reply
  • February 22, 2014 at 10:23 am
    Permalink

    Brim memang terbaik

    Reply
  • February 24, 2014 at 10:00 am
    Permalink

    good morning…saya maziah bt sapri knp saya blum lg dapat br1m sedangkan saya dah isi borang br1m thun lpas dah ba no akaun dan thun ni sepatutnya dah masuk akaun pada 22/2/2014 tpi knp masih blum lg terima br1m.

    Reply
    • February 27, 2014 at 6:31 pm
      Permalink

      Sila buat semakan ke pejabat LHDN yang berhampiran dengan anda. Terima kasih.

      Reply
  • February 24, 2014 at 10:51 pm
    Permalink

    saya mahu bantuan dari brim ,kerana boleh kurangkan beban saya .berterime kasih kepada kerajaan telah memberi brim itu .

    Reply
  • February 25, 2014 at 4:28 am
    Permalink

    samakan status br1m

    Reply
  • February 25, 2014 at 9:10 am
    Permalink

    Tuan/Puan,
    Referring perkara di atas, saya masih tidak mendapati jumlah yang disebutkan untuk BR1M ke akaun CIMB saya dari Jumaat lepas sampai hari ini 25/02/2014 (Selasa). Saya telah membuat online pendaftaran pada tahun lepas. Mengapa?

    Reply
    • February 27, 2014 at 6:30 pm
      Permalink

      Sila buat semakan ke pejabat LHDN berdekantan dengan tempat tinggal anda. Terima kasih.

      Reply
  • February 25, 2014 at 9:11 am
    Permalink

    Tuan/Puan,

    Mengapa masih belum mendapati jumlah yang disebutkan untuk BR1M dibankkan ke a/c kami?

    Reply
    • February 27, 2014 at 6:29 pm
      Permalink

      Sila semak ke pejabat LHDN yang berhampiran dengan tempat tinggal anda. Terima kasih.

      Reply
  • June 27, 2014 at 1:04 pm
    Permalink

    saya hanya ingin mengemaskinikan akaun BR1M melalui maklumat berikut:

    MAKLUMAT PERIBADI
    Nama : Puan Kamsiah Binti Mohamad
    No. KP: 570425-01-6978
    No. akaun May Bank: 164025015049
    Alamat Sekarang : No. 5A, Jalan 13/48,
    Taman Dato Senu,
    51000 Sentul,
    Kuala Lumpur
    No. Telefon : 0137316325

    Reply

Leave a Reply